HeartBeat~ Tekan

Wednesday, October 27, 2010

orang lain bikin pasal...kita tanggung beban..

Tajuk entry terpanjang setakat ini.Ni teman nak luah perasaan la kira2nyer nih.Alkisah nye bulan ni ialah bulan jauh.Thats mean sume meter2 reader(pembaca meter) kat opis teman kena reading(baca) meter di kawasan2 yg jauh.paling jauh felda Gunung Besout....kalau ikutkan bulan2 jauh sblm nih mmg takde masalah.Cuma bulan ni jer sorang meter reader sudah bikin susah sama teman n geng.

Mamat meter reader nih(nama dirahsiakan) kena gi kursus induksi 1 minggu kat ILPA Ipoh.Start hari Ahad lps 17hb sampai 24hb.Surat arahan kursus ni mamat tu dah dpt awal 2-3 hari sblm kursus.Sepatutnye dia kena la plan, byk mane kena reading utk cover seminggu tu.Bila dah abis kursus takde la byk sgt yg tinggal dah.Tapi mamat ni boleh buat selamba abah dia jer...buat cam biasa je.Kuar reading pun lmbt cam tkde apa2 je.Reading plak 1/2 buku jer.Teman ngan member meter reader lain yg tk diarahkan gi kursus ni punyer la reading kaw2.Kuar awal reading smpi 4/5 buku,abis reading pun kadang2 sampai kul 1 ptg.

Bila dia pegi kursus kitorang tgk la balik berapa byk yg dia dh reading....adooooiiii la...sedih rasanyer.Belambak2 lagi yg tak reading.Ada lbh kurang 18 buku yg blm reading.Rupa2nyer sblm gi kursus tu dia reading ala-kad je.Menyirap je teman.Kitorang bebuih la mulut bgtau dia reading byk2 sikit sblm gi kursus nih,nanti takut tk sempat abis.Tapi cam cakap ngan dinding je la.Mane taknyer dah sahih2 la dia tk smpt nk abiskan sume tu dlm masa seminggu.Dan dah sahih2 gak kitorang la yg kena cover dia.Kalau kawasan dekat2 ade la ampun lagi.Ini kena cover Besout tu.Becinta nk pegi tu.....sakit2 satu badan woooo...tu yg tk daya nk update tuh....malam pun tido awal la jawabnyer.

Yang paling geram, sampai rasa nk baling taik kat muka dia,bila dah balik kursus start reading Isnin lps,dia boleh reading 2 buku jer.....arbok betul la.....pas tu plak bila bos tanye sempat ke abis ni...dgn riak n takburnyer dia jwb sempat........tak paham la teman......org nk tolong kata tkpe2,takyah,sempat lagi.....belagak tak kena gaya......pirahhhhhhh..... Last2 kitorang kena gak cover......rs nk menca___ jer......

Ni la dia......ORANG LAIN BIKIN PASAL....KITA TANGGUNG BEBAN....

2 comments:

azzey said...

Leeanem: sabau2.....

ArELeEz said...

dugaan.. relax la, bro! ;P