HeartBeat~ Tekan

Saturday, October 16, 2010

..Ole2 Shah Alam..

Seminggu lps balik dari Kajang teman ngan family berangkat plak ke Shah Alam.Kali ni we alls gi ngan MIL wif my BIL plak.Kat Shah Alam we alls betanggak kat umah kak cikk(kakak wife teman)we alls betolak kul 7 mlm pas balik keje.We alls gi ikut highway...teman tak tau sgt jalan nk ke Shah Alam nih...nasib baik BIL teman ikut sama...kalau tak mmg tk jadi pegi le jwbnyer....
kak cik wif husband(abg cik Mail)
 Dalam kul 10++ kami pon sampai kat umah kak cik.Lambat sampai bkn sbb jln sesak,tapi kami menyinggah jap kat R&R Ulu Bernam....sampai je umah kak cik kami dijamu ngan nasi goreng udang...sambil sembang sambil makan...tak sedo dah 4 kali teman tambah...dah ler makan lewat malam,betambah sampai 4 kali plak,mane badan teman tk jadi heavyweight.....ni salah kak cik la ni.Apsal masak nasi goreng udang byk2...kalau tk abis kan membazir....teman tlg abiskan jer....
Sebelum tido wife teman ngan MIL dah plan esok nak gi Ole2....diorang nih kalau dtg umah kak cik mmg tak pegi tmpt lain dulu mesti ke Ole2....korang tau ke mende Ole2 tu...
Sebenarnye Ole2 tu tmpt shopping.Cam pasaraya la kiranye....
Esoknye pas breakfast meronda le we alls ke Ole2.Tak jauh pon..dlm 10 minit je dari umah kak cik.Di Ole2 nih ada byk kedai2 yg jual mcm2 barang.Ada yg jual pakaian,jam,kasut,cenderahati,kopitiam ngan foodcourt pun ada.Pusat pakaian Hari2 pun ada kat sini.Ada le beli pakaian sikit kat Hari2 nih.Mmg murah harganye.tak pecaya pegi le sendirik....

Tempat mainan bebudak pun ada kt sini.Mmg seronok le kak yong and the gang hari tu.Tapi biasa le kak yong,mula2 takut nk naik benda nih...lama2 baru dia nak naik...elok gak ada benda alah cam gini...tak le bosan bebudak nih.Maklum je la kaum hawa nih kalau dpt besoping mmg becinta sesangat...kalau bleh sume kedai nk masuk.Beli blm tentu lagi tuh...apa bleh buat...sabar je lah kaum adam yea....
MIL teman nih tak sah kalau gi mane2 tak beli apa2.Bab beli-membeli nih mmg fav dia...tak kira le apa bende yg dibeli tu.Kecik ke beso ke.Murah ke mahal ke janji beli ttp beli.Kadang2 tu sampai dia tak ingat benda yg dibeli tu dah ada kat umah.....buat kenang2an katanye..bukan selalu dpt pegi.....
 Ni le BIL teman.Belajar lagi nih kat Poli Tjg Malim...dulu masa mula2 kenal ngan wife teman kecik je budak Tajui nih,sekarang dah jadi anak teruna dah.Lagi tinggi dari teman.Tajui ni le yg tunjukkan jalan masa nak dtg umah kak cik.Dia nih mmg jenis yg cpt ingat jalan macam teman gak....ngeh ngeh.....
kak cik wif anak Puteri Nur Badrisia..
kak cik tu teringin nk naik kuda tu sebenonye kan..
kak cik dah over weight...pengsan kuda tu nnt...
 Kak cik ni nama je dok Shah Alam,tapi kadang2 dia pun tesilap tunjuk jalan.Masa nk parking kt Ole2 tu ada ke dia suruh masuk je jalan sehala...nasib baik tk byk keta lain....dia kata selalu suami dia ikut jalan tu gak...ok je katanye....malang tak berbau kak oiiiiiii.....

Odah wif kak yong
seronok bebeno budak 2 orang nih...

Odah, my wife n kak yong..
Wife teman pun ada le beli barang gak utk anak2.Teman pun dibelikan track suit selai.Jadi ler.Tima kasih la ye yang ye...lain kali belikan le lagi...ahaks....

...................TO BE CONTINUE..................besambung kata org melayu.......


2 comments:

ArELeEz said...

kalau bahasa german, 'to be continued' tu jadik hape lak? heh3..

azzey said...

Leeaneem/Areleez: kalo dlm bahasa ARAB plak.....camne ek?