HeartBeat~ Tekan

Friday, October 28, 2011

...yang mana satu adalah kamu...

tak jujur : orang yg kentut dan salahkan orang lain

bengong : orang yg tahan kentut berjam-jam

yakin diri : orang yg kentut dgn lantang

sadis : orang yg kentut dlm selimut dan kibas-kibaskan baunye

strategik : orang yg sembunyikan bau dan bunyi kentut dgn ketawa yg kuat

misterius : orang yg kentut tapi tak dapat dikesan

gugup : kentut bila disergah

periang : kentut pelan-pelan pastu senyum sorang-sorang

pemalu : kentut terkepit-kepit

makasih pak GOOGLE


Thursday, October 27, 2011

...GOOD...BETTER...BEST OF THE BEST...

GOOD
BETTER
BEST of THE BEST

-korang plak macam mane-

Wednesday, October 26, 2011

...kecewa 2 in 1...

kisah ini adalah kisah benar
hanya berkaitan dgn yg hidup
tapi tak berkaitan langsung dgn yg mati
inilah kisah sedih,kecewa dan duka....

kisah ini berlaku di malam minggu
2 kisah mengecewakan teman berlaku di malam yg sama
berbeza waktu,berlainan lokasi
berlaku kepada 2 watak kesayangan teman...

kisah pertama berlaku kira2 jam 8.30 malam
mata tertumpu di kaca TV saluran 812
derby antara 2 Manchester amat ditunggu2
pertarungan berlangsung di kubu keramat Red Devil
selautan merah memenuhi stadium
menenggelamkan bandar kebiruan
prittttttttttttttttttttttt.....tiupan wisel penamat sang pengadil
MU 1-MC 6....
KECEWA PERTAMA......waaaaaaaaaaaaaaa

maka beralih pulak kesaluran 811
hajat nak saksikan revenge LCW
kali ni stadium tertutup kat Denmark jadi medan pertarungan
sorang NO 1...yg sorang lagi NO 3
Lee Chong Wei vs Chen Long...
kecewa ke-2 bakal menjelma
set pertama LCW macam terpukau atau pun dah sasau
main pun dah macam c!8@!....
at last memang betul2 teman kecewa
kecewa berganda siut.....
LCW tewas lagi...
teman pun kecewa lagi....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
please tolong ubati hatiku yg luka ini


Tuesday, October 25, 2011

"TRAP" @ Sg Klah.....

Banyaknye sawang kat blog teman nih.Lama bebeno dah tak ngupdate apa2 entry.Nak kata sibuk tak la sangat.Nak kata malas...mmmm....itu lah jawapan yg kita cari....hahahaa.Biasala kan bila kemalasan mula melanda....sendiri mau ingat la....
Ok la...stop membebel..nak tanya korang nih.Apa aktiviti korang ngan fanili buat ujung2 minggu yg mendung2 hujan ni.Adakah melepak saje di rumah sambil mentido bagaikan ular sawa kekenyangan.Atau ber facebook sepanjang hari,sepanjang malam.terpulang la apa yg korang nak buat.Ade aku kesah.Tu kan korang punya pasal....
Haaa...ini teman nak cite teman ngan famili punya pasal.Sabtu lepas we all berpicnic-kan @ TRAP Sg Klah.TRAP tu bukan perangkap tapi singkatan pada Taman Rekreasi Air Panas.Lokasinya kat area Felda Sg Klah.Agak femes gak arr tempat nih.We all pun dah banyak kali gak picnic kat TRAP nih.Jarak dari tempat teman pun tak jauh sangat.Dalam plus minus 45 ke 50 nimit je dah sampai.Belanja pun murah.Tiket masuk pun patut2 je.Tempat mandi pun kira safety jugak utk kanak2.

 mandi time...teman ngan anak2 paling 1st
menerjunkan diri dalam kolam nih...
 maka terkorbanlah RM24 buat membeli 2 biji pelampung tuh...
 manusia ke-2 yg menerjunkan diri...
adik teman...sanggup tak makan dulu katanye
tak sabo nengok teman ngan anak2
bermandi-manda....
cik Odah yg paling gumbira hari tu
sebab dia dah boleh jalan2 dalam kolam tu
tanpa pelampung itiknye...
peace versi cik Odah...khas buat
"IBU n Atien Abern"
hahahahaha....

 turn my wife plak menerjunkan diri lepas menyantap
makanan yg dibawak...
 ini dia penunggu kolam...
hahahahaha...

nasib baik ade jugak orang yg perihatin...
tima kasih la kat akak ke adik ke
yg tolong ambikkan gambo nih...
kesian nengok kami katanye..jenuh nk ambik
pic sendiri....
 ini la dia mak kesayangan kami yg spoting abiss
sanggup jadi penjaga beg,makanan dan cucu yg
lagi sorang...sedangkan anak2,menantu dan cucu2
berseronok tak hengat dalam kolam....
tima kasih mak...jasamu kami kenang...
 ni plak hero yg sebabkan nenek dia tak boleh
ikut mandi sekali sebab tgh enak mentidokan diri...
 tengok..spoting tk spotingnye mak teman...
 akhirnya mak dapat juga berendam dalam kolam
bersama anak2 n cucu2 serta menantu2...
 mak boleh join sebab hero teman dah bangun
dari beradu...maka mamanye pulak
take over...

Maka bergumbiralah kami sambil berkubang2an.Umat2 manusia lain pun dah makin ramai yg datang.Kebanyakannye datang ngan famili memasing.Bagus sebenarnye aktiviti macam nih.Dapat la kita lebih merapatkan ikatan kekeluargaan sesama kita.Al maklumlah zaman serba moden n maju nih,kita terlalu sibuk dgn hal2 mencari rezeki terutama mencari duit yg tk pernah2 cukup.So dgn adanye aktiviti seumpama ini dapat lah jugak kita menyeimbangkan antara keprluan dunia dan hubungan sesama ahli keluarga.....kalau korang setuju ngan bebelan teman nih..silalah setkan masa dan lokasi..pegilah berpicnic dgn famili tersayang.Duit boleh cari beb...tapi keluarga....sendiri fikirlah beb....ADIOSSSSSSS