HeartBeat~ Tekan

Saturday, October 16, 2010

..kubang-kubangan @ sg gabai..

Dari umah kakak kat Kajang Perdana we alls meronda sampai ke Sungai Gabai.Ada tmpt man di kat situ...org melayu ckp air terjun,org putih cakap waterfall.

Best mmg best....mandi-manda kat air terjun ni mmg seronok giler weiii....Sg Gabai nih kat Hulu Langat.Kakak ngan husband dia yg bawak.Kitorang follow jer.Picnic ni pon tak dirancang Spontan jer.Selalu mmg cam tu,benda yg tak diplan yg jadi..benda yg kita plan bagai nk rak...langsung tk jadi apa....dari Kajang amik masa dkt2 1 jam gak..tmbh ngan jln jam lagik...fhm2 je ler...
Sebelum sampai kat water fall tu, we alls menyinggah ler kejap kat pekan kecik area2 situ.Beli makanan,minuman n pelampung bebudak.Ada cerita masa beli pelampung nih.Citer pasal Odah pinky...mula2 wife teman beli le satu pelampung utk kak yong...ingatkan Odah tknk le pelampung tu.Bila masuk je keta, dia nangis sambil tunjuk2 kat kedai tu...jenuh kitorang pujuk,ingatkan dia nak beli keropok ke apa ke....rupa2nye dia pun nk jgk pelampung tu.Tepaksa le wife teman belikan.Dah tu tak nak yg lain.Nak yg dia tunjuk gak.Rupa2nyer dari awal tadi dia dah "aim" yg warna biru tu.....hai Odah2.....

Sampai jer kat waterfall tu kitorang pun cari ler "port".Ni ler port yg terbaik kitorang dpt.Tapi ok gak.Janji dapat.Orang ramai gak hari tu.Biasa ler cuti ujung minggu kan.Ni ler masa nak bersama family memasing.....kak yong mmg dah lama ngajak g tmpt2 cam nih.Tapi takde masa nk bwk.So smpi je kt sini kak yong mmg teruja sesangat...Odah plak jadi penakut..mula2 dia tk berani nk masuk dlm air.Dengar plak bunyi2 bising kat situ,lagi ler menjerit2 meronta2 Odah...

Teman pun dah lama tk mandi air terjun nih..apa lagi "kecebushhhhh"....ler....best woooo...terbaik wokkkk.....
Wife teman apa kurangnyer...dlm keayuan dan kelembutan dia tu,ttp tk lps peluang nak "kecebushhhh"gak...maintain yang...maintain....ecewahhh....
Mak teman ngan nenek tak mandi.Segan kot.So mak kena jaga budak Odah ni ler...Odah tu mula2 je takut,,lama2 nt tgk ler....
Haa..tu kan teman dah kabo tadi...belakon je Odah tu...almaklum ler anak artis(Awie ngan Farah brit2)...hehehehe....
Syok giler mandi ..sampai tak sedo ade seseorang tetanggal baju....hanyut....kuang..kuang..kuang..
Fuhhhhh...mmg best...tak dapat digambarkan ngan kata2 dah kebestannyer nih....korang gi la sendirik.....Tgk gambo nih,dah makin ramai plak duta keamanan lantikan sendirik...termasuk ler teman....Tgk je le gelagat 2 kanak2 riang nih.....ngalahkan kak yong ngan Odah je deme nih...
Dah puas kubang2an @ sg Gabai kitorang tk terus balik....nak tau kitorang gi mane...tungguuuu.....

2 comments:

ArELeEz said...

mak aii..! besornye tangan org kat dlm gambar tuh! isk3.. tp, org rase tu tangan super impose la.. ;P

azzey said...

Areleez: byk le super impose! perasan lebey!!!

Leeaneem: correction2!. x spi sejam pon.....l kurang 30 - 40 min je......sbb kita berenti2 tu.....:)