HeartBeat~ Tekan

Wednesday, September 1, 2010

..malas sudah mari..

Entry kali ni adaah pasal penyakit "MALAS" yg tetiba jerk hinggap kt teman...bukan malas apa.tapi malas nk start keje balik.Almaklumlah dah lama sangat berehat kat umah.Korang imagine sendiri lah teman dh start melepak kt umah dr hari Khamis lps lagi sampai la Ahad..berapa hari tu.4 hari teman rasa cukup lama.Keje teman ni special sikit.Cepat abis area reading cepat dan lbh lama la jwbnye berehat.Meter Reader cam teman ni tau ler.Korang risik2 la kat sesapa meter reader yg korang kenal.

Pejam celik pejam celik dh 1hb september.Patutnye bermulalah kerja2 mereading teman.Bulan ni adalah bulan dekat.Maksudnya,area reading teman tak jauh cam bulan lepas.Paling jauh pun sempadan Tapah ngan Bidor.Bulan lepas jaraknye dlm lingkungan 1200km,tp bulan nih cuma 800km jerk.Oleh kerana kemalasan tlh melanda maka teman decide utk rehat satu hari lagi yakni lepaking kt umah lagi.2hb baru start balik.Mudah2an 2hb nanti penyakit malas nih dah ilang....


ni namanye 'PIDION'
gunanye untuk buat bacaan meter air,
mende alah ni dah get ready tp disbbkn tuannye sakit "malas",maka pidion ni pun
berjankit sama dan melepak dia ngan tuannye gak....




yg ni plak couple si "PIDION" tadi
"PRINTER" namanye utk kuarkn resit/bil air
dia tk malas tp sbb couple dia sakit malas maka dia tpks melepak gak menemani couplenye...

Begitulah al-kisahnye ngan penyakit malas nih.Bila malas sudah mari tk kira tua muda,besar kecik,pakcik ke makcik sume keje tk jalan.So moral 4 this story "JANGAN BIARKAN HIDUP ANDA DISELUBUNGI MALASSSSSSSS....."

2 comments:

azzey said...

Leeaneem: klu malas2 blh dpt duit x? klu blh nak malas jg le....hik3...

ArELeEz said...

malas xhengat nih! isk3..