HeartBeat~ Tekan

Saturday, September 4, 2010

malang tak berbau

Masa nak balik rumah semalam,teman teserempak ngan satu accident.Accident anatara motor ngan motor gak.Sorang leleki dan sorang lg pompuan.Yang laki2 tu teman cam kenal,tapi tak tau nama.Teman selalu jumpa kt masjid Taman Melor(area umh my MIL).Rasa2nye dia salah sorang staff TM(Telekom M'sia)....yang pompuan tu plak budah sekolah.Teman tk kenal.Tapi teman tk pasti mcm mane accident ni will hapen..coz teman sampai je kt jalan tu benda dah jadik.Yang teman nampak dua2 bijik motor tu dah begelimpangan atas jln raya.Teruk gak motornye.Sah2 tak bleh pakai.Kalau repair pun mau beratus gak tu.

Mamat staff TM tu teman tengok parah gak.Darah penuh kat muka.Dia tk bleh bangun rasanye sbb teman tengok dia duduk je atas jalan raya tu.Mungkin sakit sgt kot...yg budak sekolah tu pun same,tkeh bangun,Tapi dia tk byk bleeding,mungkin trauma kot.Tapi teman tk lama sgt kt tmpt tu.Lagi pun dh ptg nk bebuka plak....(sebenarnye teman tak lalu tgk darah...takotttt).

Kesian kt depa 2 orang tu kan .Raya dah dekat kena accident plak.Apa bleh buatkan,MALANG TAK BERBAU....


p/s:   kepada perantau2 yg nak balik kampung raya nih,hati2lah memandu...ingat2 ler orang yg disayang.....biar lambat asal selamat...

2 comments:

azzey said...

Leeaneem: Mudah2an sume yg balik kpg akan selamat sampai ke destinasi & selamat kembali semula ke tempat masing2 lps raya nanti.....

ArELeEz said...

b'hati2lah di jln raye..!