HeartBeat~ Tekan

Thursday, September 30, 2010

bila askar masuk dapur

Tak abis lagi citer raya nih.Masih lagi beraya ngan family mertua teman.kali ni rumah Haji Hafiz jadik sasaran.Dia ialah FIL kpd adik ipar teman Tun.So lepas isyak kami pun terus mendrift ke Eastern Garden.Sume ipar2 duai teman pegi.....

tuan umah...Tun dan Zul wif Laila(anak)..

menu utama..mee kari bebola...


bila askar masuk dapur abis belubang tudung saji tuh...
chef zul in da house...

Sebenarnye kami datang ni atas 2 tujuan.Satunye dah tentu ler nak beraya.Keduanye sbb nak ziarah bapak si Zul ni sekali.haji Hafiz baru kematian isteri(mak Zul) tercinta.Meninggal kat Mekah.Ingat tak lagi entry yg lps..Mak Cik Samnah....?


ni ler arwah makcik Samnah....
al-Fatihah buat arwah....

Ok lah lupakan yg sedih2 mari bergumbira di hari raya.Makanan dah ready apa lagi kami pun menikmati ler hidangan si askar secara berjemaah...byk gak teman makan malam tu...bukan mee kari je menu mlm tuh..bihun goreng pun ado.Tak smpt nk snap..sibuk makan...gambar ni pun adik ipar teman yg snap...
Sambil makan Haji Hafiz story ler mcm mane isterinye meninggal.Masa dia story tu teman tgk muka dia cam sedih jer.Sapa taksedih orang tersayang meninggal tul tak...tapi teman salute gak le kt depa anak beranak walaupun sedih tetap layan tetamu2 yg datang...terutamanye bebudak...

Abg Cik(baju melayu hijau) jadi reporter tk bertauliah mlm tuh
gigih menginterview tuan umah sampaikan mee karinye dah kembang...
Abg cik nih kalu dah besembang mmg susah lambat ler makannye.Jenuh Hj Hafiz suruh cpt makan takut mee kari tu kembang...sekali Big Din tunjuk lengan beso di Baru le tesengih2 nak makan..tau takotttttt................

Selesai makan kami pun beransur.Tapi tak balik umah lagi.Terus g umah Tok Mat plak kat Tmn Intan Mas....kat umah Tok Mat kami makan kuew teow goreng.Tapi teman makan sikit je.Tangki dah penuh,dah takde ruang dah.Kalau sumbat gak ......malatoppppp le jwbnyer.Dkt pukul 12 tgh mlm gak baru kitorang beredar dari umah Tok Mat.Malam tu teman,wife n anak2 tido kt umah my MIL.Korang bayangkan ler ade ke family lain yg beraya sampi tgh malam.....kalau Nyah Min yg bwk mmg mcm ni....apa pun berbaloi,sbb collection duit raya anak2 makin bertambah.....he he he....

2 comments:

azzey said...

Leeaneem: tu namanya raya sakan! :)

ArELeEz said...

cantik, menarik, kebabomnye kuah mee kari bebola tuh. kalau la buleh ditapaukan, kan ke best tuh! he3..