HeartBeat~ Tekan

Thursday, September 30, 2010

...ikan masin goreng dan tumis ikan bilis...

Konvoi raya diteruskan lagi.Misi mengtip duit raya anak2 harus diteruskan.Kali ni Kampung Gajah plak jadi destinasi sasaran.Nyah Min,ketua konvoi raya yg masih teperangkap dlm 'jem' telah meroger pemangku ketua...Yop a.k.a Boy pj dan mengarahkan skuad konvoi menuju ke umah Wan Cu(adik arwah apak in law teman).

ketibaan konvoi disambut mesra oleh tuan umah...Wan Cu sekeluarga...

Beberapa minit selepas sampai di umah Wan Cu,ketua konvoi n family pun sampai...secara automatiknyer Yop a.k.a Boy pj serah kembali tugas kpd ketua(Nyah Min)....tanpa berlengah2 lagi kami terus menuju ke medan pertempuran(meja makan daa...).Bau ikan masin goreng bagai menyucuk2 hidung....tak tahan beb..............


ketua konvoi dan pemangku ketua sedang menjamu selera...


masih gigih menjamu selera...
Tiap2 tahun family isteri teman tk pernah miss beraya kat umah Wan Cu nih.Dan tiap2 tahun jgk,bila kitorang beraya ke sini mesti makan nasi lauk ikan masin ngan sambal tumis ikan bilis.Tapi hari tu sambal tumis ikan bilis nan ado.Teman tk pasti mmg btul2 nan ado atau dah abisss...sebabnye sblm kitorang sampai dah ad 2-3 family yg beraya dulu.Tapi walau pun ikan bilis tumis nan ado makan tetap makan...acara wajib bila beraya kan.....

Sambil makan kitorang dilayan mesra oleh Wan Cu sekeluarga.Wan Cu asik becerita pasal makanan yg dihidang hari tu.Katanye sume2 tu anak2 yg prepare.Ye lah Wan Cu dan suamipun dah tua.Dah tk larat...so anak2 ler plakyg take over.....cuma yg lucunye Wan Cu nih bila becerita dia suka puji anak2 dia...Kak Cik saje2 je buat2 byk tanye mcm wartawan tk bertauliah je...lagi best le orang tua tu becerita...padahal teman tau dalam hati, Kak Cik mesti rasa.........................kitorang buat biasa je sbb dah paham style Wan Cu nih....yang penting makan sodappppp........


kak cik buat muka tak besalah dia....

kak nyah n anak2 berbaris menunggu giliran ke meja makan

isteri teman menjeling ada makna...
"ada potensi nih...dpt duit raya"

Lama gak kitorang kt umah Wan Cu.Sempat le sume solt zohor sebelum konvoi diteruskan lagi..Sebelum tu sempat le kitorang berposing ramai2 depan umah Wan Cu nih.Terima kasih pada Wan Cu sekeluarga...


1 comment:

ArELeEz said...

ikan masin goreng + tumis ikan bilis.. hmm.. kombinasi yg kebabom tuh!