HeartBeat~ Tekan

Wednesday, September 29, 2010

..petua sempoi...

On da way ke umah Wan cik..kak cik bagi mesej,diorang dh sampai..tgh tunggu kitorang katanye...rumah Wan cik tak le jauh sgt,dlm 5 minit je dah sampai.Sampai je kat sane dah dengor suara Ayah Cik(suami wan cik) tgh berucap.Teman ingat dah abis sesi ucap-berucap nih...rupa2nye majlis baru start beberapa minit...dalam hati memasing mesti lambat lagi nih...naye le perut yg dah bedangdut nih....

rumah wancik(tingkat atas)
nampak tak yg baju melayu coklat tuh...ayah cik tgh berucap

Banyak yg ayah cik ucapkan..tapi satu je yg menarik perhatian sume hari tu termasuk teman....PETUA SEMPOI...


"sebenonye petua ni dah lame saye nak bagi pada anak2 saye,tapi mulut ni berat je nak becakap...tapi petua ni saye dah bagi tau pada org lain....org tu pun dah amal dan dpt hasilnye..jadi dikesempatan ni rasanye tmpt dan mase yg paling sesuai saye nak bagi tau pada sume..termasuk anak2 saye sekali...petuanye ialah mcm mane nak dapatkan anak lelaki @ pompuan....bagi orang lelaki sebelum bersama dgn isteri cuba letak jari dkt lubang idung,kemudian sedut...rasakan lubang kiri @kanan yg kuat sedutnye..kalau kuat belah kanan jadinye anak lelaki...kalau belah kiri jadinye pompuan..tapi jgn pecaya sgt..ni cuma petua bukannye iye...."kata ayah cik..
"bagi yg isteri plak lps bersama dgn suami baring mengereng ke kanan klu nak anak lelaki...baring mengereng ke kiri klu nak anak pompuan...yang ini pun petua..bukannye iye..."ayah cik kata lagi....
Masa ayah cik bagi petua ni,riuh-rendah le jadinye...ada salah sorang anak ayah cik kata"apak lmbt bagitau,dapat anak lelaki je 3 org...nk tmbh lagi dah tkleh..kilang dah tutup"...
makin meletop le suasana tgh hari tu...so kalau korang nk try bleh le try petua nih...tapi ingat bak kata ayah cik"ini petua je,bukannye iye..."

Selesai ucapan sume dijamu makan tgh hari...perut dah keroncong apa lagi makan time....ada tomyam,satay,ulam2an n byk lagi lah....

mc hari tu..yop sham(anak sulung ayah cik&wan cik)


my MIL wif kembonye
(cuba teka yg mane satu my MIL)
Ramai gak sedara-mara sebelah my MIL yg dtg...ada yang teman kenal tapi ramai lagi yg teman tak kenal....ni pun bkn sume dpt dtg...klu sume dtg tak tau le cam mane ramainyer........

ni sume ni rase2nye sepupu-sepapat isteri teman...
yg pakai t-shirt oren/biru selalu teman jumpa...tapi name haram tau....

ramai giler..mmg tk kenal...

depan umah wancik & ayah cik...
memasing tgh betanye khabor...teman je sibuk menyenap gambor2....

yang ni ENDE..abg my MIL
dia tk berapa sihat...tapi ttp semangat nk dtg gak...

BIL teman berborak ngan bapak sedaranye....

sume2 ni pun teman tak kenal..tapi yg pasti sepupu2 n mak2 sedara isteri teman...

Family belah my MIL ni mmg besor..bila sesekali bekumpul mcm ni mmg meriah...tu pun ada yg tk dapat dtg tu....temasuk le 2 orang abg ipar teman ngan sorang adik ipar...lebih kurang kul 1 tgh hari we allz pun cargas dari umah wancik.Konvoi raya perlu diteruskan...nak tau di mana TUNGGUUUUUUUUUUU................................

3 comments:

azzey said...

Leaneem: best perjumpaan cam gini.....klu kita aplikasikan kat family kita camne???

LeEanEEm said...

gua on jer

ArELeEz said...

jom2! setuju2! bile nak buat? kite buat la macam family day. musti best!