HeartBeat~ Tekan

Tuesday, September 7, 2010

..al-FATIHAH....

Jumaat lepas kami sekeluarga mendapat berita sedih dari tanah suci MEKAH.Berita sedih tu adalah mengenai kematian seorang yg berkaitan ngan family belah isteri teman.Mak cik Samnah ibu mertua Tun(adik isteri teman) dah meninggal dunia.Teman dapat tau dari isteri teman sendiri.Kawan dia yg bagitau.Mulanyer isteri teman dibagitau Makcik Samnah meninggal sbb kemalangan jalan raya.Tapi pas tu abg ipar teman dpt call dari Hj Hafiz(suami makcik Samnah).Dia bagitau makcik meninngal sebab sakit.Makcik Samnah ni mmg ada sakit buah pinggang.Kira tahap yg kronik gak.Tak silap teman tiap2 bulan kena g cuci buah pinggang.Umur arwah pun dah tua jgk.Bejalan pun dah tk kuat sangat.Badan pun dah bongkok.Tapi yg teman tabik spring tu arwah ni mmg rajin ke masjid,majlis2 agama and ceramah.Tak kira jauh dekat mesti ada je muka arwah.teman tk ler rapat ngat ngan arwah nih.Tapi bila dapat berita arwah dah takde sebak jugak.Bukan apa teringat time arwah abah teman meninggal dulu.

To Hj Hafiz teman ucapkan takziah.Tabah dan redhalah ketentuan ALLAH.Setiap yg hidup pasti akan mati.Pada Zul(anak arwah @ biras teman) dan Tun jgn sedih2 sangat.Selalu2lah doakan roh arwah dan sedekahlah byk2 ayat2 suci pd arwah.Teman dibagitau jenazah arwah dikebumikan kt MEKAH gak.Lagi pun mmg hajat arwah nk meninggal kat MEKAH.Tu yg tiap2 tahun arwah buat umrah tuh.Tercapai gak cita2 arwah.....AL-FATIHAH......

2 comments:

azzey said...

Leeaneem: al-Fatihah utk arwah.....

ArELeEz said...

al fatihah..