HeartBeat~ Tekan

Friday, December 31, 2010

the last FRIDAY...tahun baru...tegur jer...

The last FRIDAY....tak agak2 tajuk entry teman kali ni.Speaking London tuh....sesekali nk jugak mengomputihkan diri walaupun hakikatnye kulit teman tk seputih mane.Amacam geng dah get ready ke nak tinggalkan tahun 2010.....Hari ni akan jadi hari terakhir dalam tahun 2010...hari ni jugak akan jadi hari Jumaat yg last di tahun 2010 nih.....

Rase sedih plak nak tinggalkan tahun 2010 nih.Banyak sangat kenangan manisnyer.Yang terbaru Rabu hari tu...29/12/2010...ingat lagi tak ade ape hari tu....Takkan tk ingat kot..Baru sgt lagi tu....Haaa ingat pon...Hari Malaysia menang piala AFF suzuki...1st time dalam 14 tahun.....kena tulis dalam diari nih...Lepas ni belum tau lagi buleh dapat lagi ke tak....team2 lain mesti berhajat beso nak kalahkan team kita tul tak....

Ape pun mase tetap bejalan.....bejalan plak ke depan...Mane boleh nak reverse2 mase,ye tak...nak tak nak,mau tak mau tahun 2010 tetap kita kena tinggalkan....jadi bersiap-sedia lah menantikan cabaran2 dan dugaan2 yg mendatang di 2011 nanti....Beralihnye thn ni pun maknanyer usia kita jugak jadi makin meningkat atau dalam bahase sintifiknyer...usia makin tua....dan secara logiknyer bila usia makin tua...bak kate org tua2 rumah kata pegi,kubur kate mari.....Abih tu takkan la kita masih nak macam thn2 sebelum ni kot.Takkan takde rase nak jadi yg lebih baik kot....upgrade2 la hidup tu...kalau sblm ni buruk upgrade ler jadi baik,yg dah sedia baik tu,upgrade le jadi cemerlang gemilang terbilang...jangan temberang sudah....

Oklah taknak la teman nak mengarut panjang2 sgt.Takut2 nanti bila dah mengarut-marut panjang lebar nih lame2 mencarut pulak......tak ke naya tu...Takde pulak yg sudi nak singgah kat blog teman nih....

Ape pun teman ucapkan SELAMAT TAHUN BARU je lah yeak.....mane2 yg tgh tunggu detik 12 malam kat luar tu hati2 la yeak...yg remaja-remaji tu agak2 le nyambutnye.Jaga le tatasusila...kita ni org melayu,agama Islam plak tu...kalau nak sambut pun elok la gi ngan family jer...selamat sikit...kalau gi ngan couple takut nanti lain plak jadinyer.......ok lah dah lah....nanti takut ade yg terase plak....kalu ade yg terase tu teman mintak maaf le bnyk2 yeak...teman ni nak mengingatkan jer...Agama Islam kan menuntut supaya kita tegur-menegur dan ingat-mengingati antara satu sama lain.....nak tegur bedepan tak berapa berani..so guna le blog nih....tepulang le nak dengo ke tak nak....

1 comment:

MAPPIAU said...

hehehe, ape2 pun selamat tahun baru yea :D