HeartBeat~ Tekan

Thursday, December 16, 2010

family vacation-Puau Pangkor (part 2)

Panvill Resort...ni la tmpt kitorang menginap.Mulanyer plan nak booking kat Uptown Resort,tapi kat situ facilitiesnyer kurang memuaskan.Dari jeti Pangkor kami naik teksi ke Panvill Resort nih.Tambang teksi RM20.....teman kena bayar sbb yg lain buat dek jer....he3...takpelah sedekah sikit.
Ini ler teksi Pangkor yg bawak kami ke tmpt menginap tu.....Van sbnrnyer...kaler pink ngan kuning lagi.Driver teksi ni semuanyer mmg dah expert.Cara diorang drive ala2 pemandu keta rally.Kalau masuk betanding Karamjit pun bleh kalah nih.Laju giler.Siap boleh ciluk2 lagi.Kat lorong2 kecik pun bleh tekan minyak kaw2 punyer.Mak mertua teman takut sampai pegang besi kat dlm van tu.Timbul2 urat tangan dia.....kuat pegang besi....kitorang siap usik2 lagi.....
Kami check in lewat sikit sbb chalet ade org lagi.Belum check out.Kalau ikutkan kebiasaan,check in pukul 2ptg,check out pukul 12 tgh hari.....Tapi hari tu mungkin sbb org ramai sgt kot,tu yg lmbt sikit proses check in check out tuh....Kami check in semalam jer.Rate dia RM100 semalam...kira ok la tu.Janji ade tmpt nginap...syukur alhamdulillah....

Dapat kunci terus punggah barang masuk chalet.Rehat2 jap serbu chalet adik ipar...makan time...perut dah bekeroncong.Pas makan solat dulu...siap2 ape lagi....jom mandi laut....

Tengah siap2 nak mandi laut tu teman tenampak seseorang.Gigih menyenap sana sini.Teman igtkn wartawan,rupa2nyer paparazi.....hehehehe.....comeynyer perut paparazi nih....berapa bulan tu....he3....sebenarnyer bukan paparazi tapi biras teman..ustaz Din....kamera baru yeak...pinjam bleh...
ibu mertuaku berposing ala 2mak datin...
cantik topi....



mandi...mandi....mandi sampai basah...

anak2 teman main2 pasir

mama pun nak main jugak

papa pun papa pun....

Anak2 teman mula2 cam takut nak mandi.Takut tgk ombak.Tapi lama2 sikit baru ok.Tapi Odah tak berani sgt lagi.So wife teman dok kat tepi je.Lepak2 ngan ibu mertuaku....kak yong je yg ikut teman mandi laut.Mula2 bawak takut jugak dia nak pijak air laut tu.Bila dah syok dia plak yg lebih2.Ajak teman bawak dia pegi tengah lagi.Jangan cari pasal la kak yong.Papa mu ini dah la perenang amatur.....
.....bersambung lagi ye.....

2 comments:

azzey said...

Leeaneem: heh3...RM20 ? Yang lain buat x tau ek? kena claim tu...hu3...

ArELeEz said...

over, owh.. pap odah & lip2 tuh! isk3..