HeartBeat~ Tekan

Tuesday, December 14, 2010

family vacation...pulau pangkor(part 1)

4/12/2010 bersamaan hari Sabtu teman ngan family belah wife bercoti2an ke Pulau Pangkor.Kami pegi naik 3 bijik keta.Semua adik beradik iparduai n mak mertua teman pegi kecuali 3 orang ipar teman tak dapat join.Tajul(adik ipar bongsu) praktikal kat Ipoh.Yop a.k.a Boy pj (abg ipar) adekat penang melukis karikatur...dan Tun(adik ipar) pun tak dapat join....bajet lari katenyer.....


sebelum betolak harus sawan kamera dulu


wajah2 ceria nk bercoti2an
Kami bertolak dlm pukul 10.00 pagi.Sampai kat Lumut lbh kurang pukul 11.30 pg.Dalam perjalanan ujan turun lebat gilerrr.Tak nampak jalan.Teman drive ikut linr putih kat tgh jalan jer.Nasib baik teman ni pemandu yg pro....he3....Time tu rase risau jugak...dalam hati "kalaulah ujan lebat jugak mase naik feri nak gi Pangkor nnt mesti feri goyang kuat,laut plak mesti kuat begelora....mcm mane la ngan bebudak....ramai plak tu..".Alhamdulillah sampai jer kat Lumut ujan dah mula "sidang".Rintik2 je lagi.....

Parking keta penuh.Sampai kat dalam kawasan masjid pun penuh.Kami park keta kat parking bertingkat.Jenuh jugak cari tmpt.Sampai kt tgkt 4 baru dapat.Tu pun main letak jer.Takde garisan parking pun.Janji bleh parking n keta selamat sudah.....


lepak2 sementara tunggu feri

wife ngan anak2 berposing depan air pancut jeti Lumut

Lebih kurang pukul 12 tgh hari feri sampai.Kami pun berbaris naik feri.Dalam hati masing2 dah berbunga2 tak sabo nak sampai Pulau Pangkor.Mase naik feri nih anak2 Nyah(abg ipar) yg paling teruja sbb diorang mmg hyper aktif.Tak kira kat mane mmg cam tu peel diorang.Anak2 teman ok2 jer.Yang paling dasat anak Lah(adik ipar).Humaira namenyer...tetiba jer "mengobak"(menangis sambil jerit2).Macam kena cubit jer.Ingatkan ape,rupa2nyer dia takut naik feri.Jenuh abinyer ngan uminyer pujuk.....meronta2 dia tak naik feri....
ni le budaknyer yg mengobak cam kena cubit tu...
cian dia...takut tak penah naik feri....

Bila dengor jer si Humaira nih nangis, tambah pulak ngan bunyi feri anak2 teman yg cool je tadi mula takut.Nasib baik tk nangis.Cepat2 teman ngan wife peluk diorang.Anak2 teman ni penakut sikit....cam teman kecik2 dulu kot....

tepaksa teman ngan wife peluk anak2 sbb diorang pun takut jugak
nasib baik tak ngobak....


ini bila keadaan dah terkawal...
diorang dah mula seronok tapi tak berani lagi nak tgk
luar....ade takut sikit2 lagi kot..
yang kat belakang wife teman tu ler my mother in law...
Lebih kurang setengah jam pastu kami pun sampai ke jeti Pulau Pangkor.....dari jeti kami naik teksi ke chalet penginapan yg dah dibooking sblm pegi.Harus booking awal.Cuti2 sekolah ni kalau lmbt booking mmg takde tmpt menginap la jawabnyer.....nak tau kat mane kami menginap....tungguuuuuuuuuuuuu.....

8 comments:

tengkorakemas said...

memang kena booking awal, ramai yg suka bercuti sekarang hehe

bro, awal pagi ni bro Man U vs Arsenal, glory glory Man Utd!

ArELeEz said...

odah punye 'peace' tu apsal ke laut jerk? ha3..

jeBateja said...

Mengobak...bahsa mana tu..? ahakz

Has said...

LeeAneem-best nyer tengok orang lain dapat bercuti dengan anak-anak..has belum ada rezeki lagi bercuti dengan anak..huhu...

ArETiEn said...

Oooo ... x ajak .. huhuh .. =)

Hanis MY said...

bestnyaaaaa g pulau, hanis tak pernah g pulau huhu..salam kenal terima kasih folo...folo anda balik

ArELeEz said...

mane part 2 & seterusnye?

azzey said...

Leeaneem: Kak yong yg x habis2 nagn peace nyer....hi3....