HeartBeat~ Tekan

Friday, December 10, 2010

...jumaat pertama....

Alhamdulillah dapat lagi sekali teman menjalankan ibadah solat Jumaat hari ni.Balik rumah terus tulis N3 nih.Takde ape nak citer sebenarnye.Cuma nak luahkan kesyukuran kpd ALLAH s.w.t kerana panjangkan usia teman utk sekali lagi bersolat Jumaat.....

Sedar tak sedar Jumaat kali ni agak special sket coz hari ni ialah hari Jumaat yg pertama dalam tahun baru 1432 Hijrah nih.Dan hari ni jugak genap ler 4 hari kita berade dlm tahun baru 1432 Hijrah.

Khutbah hari ni pun menyentuh tntg ape yg telah kita hadapi sepanjang tahun sblm nih.Banyak cabaran dan dugaan yg kita tempuhi.Ade pahit,ade manis,masam,masin dan mungkin jugak kelat2 payau.Tapi itu semua adalah salah satu medium utk mematangkan diri kita.Jugak sbg kayu ukur utk mengukur sejauh mane kekuatan iman kita dan kesabaran kita dlm menempuh kahidupan.....

Apa pun kehidupan mesti diteruskan."Life must go on",kate omputih.Dikesempatan ni pun teman nk ucapkan Salam Maal Hijrah pade u alls semua....(tak terlambat kot ye).Semoga kedatangan tahun baru ni akan membawa lebih keberkatan pade kita,agama,bansa dan negara yg kita cintai.....dan semoga blog teman dan blog2 korang2 semua success dan terus success......

3 comments:

ArELeEz said...

selamat hari jumaat, bro! heh3..

ArELeEz said...

amik award kat blog org, ek! amik after 12 p.m (11/12/10)

azzey said...

LeeAneem: Slm Isnin plak nih..:)