HeartBeat~ Tekan

Thursday, November 11, 2010

Dolu-dolu

Nak tengok tak tempat koje ngan member2 lama teman
tengok je la yeak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

ni ler member2 satu shift teman dulu
teman yg berdiri kat tgh sekali tu
perasan tak.....
Gambar nih mase teman koje kat Ipoh.Kilang buat jam jenama "SWATCH".Micromechanic name kilangnyer.Lama gak teman koje sini.Dekat2 5 tahun jugak.Tapi mase amik gambar nih kira dah zaman kejatuhan kilang nih.Ramai yg dah VR/VSS....Yang pompuan2 tu pun sbnrnye bukan dari department yg sama ngan kitorang.Disebabkan department diorang dah tutup,diorang kena anto ke dept kami jadi Line QC.Pade mase ni pun sbnrnye memasing tgh tggu name "naik" jer.Thats mean,kitorang sumer tgh tggu surat dari pentadbiran kilang.Kilang nk stop operasi secara berperingkat.So nama sape yg "naik" dulu nak tak nak dia kena la resign.Tapi dapat ler jugak pampasan.Pampasan ikut berapa lama kita sevice.....tu sbb tgh koje pun bleh snap2 gambor nih...dah takde feel dah nak koje sbnrnyer....tapi kalau berenti awal tk dapat ape2...so tunggu jugak la...

kawasan dalam kilang penuh ngan mesin2 Lathing...
korang tau ke Lathing tu ape...buat2 tau sudah...


sume dah "meraban"....
Walaupun dah tau kilang nk tutup dan bakal jadi penganggur2 terhormat,kami ttp happy go lucky...Buat ape nak sedih2 kan,dah suratan takdir.Jodoh kami ngan kilang ni pun mungkin takat tu jer...redha je lah.Kalau nangis air mata darah sekali pun kilang tutup jugak...Lagi pun rezeki ade mane2.Kena usaha jer tul tak....

Tapi kalau korang nk tau,dlm happy2 tu sbnrnyer teman "goyang" jugak....mau tak "goyang",time ni teman nk kawin weiii.....penin gak teman memikiorkan ape nk bagi makan anak dara org kalau tk koje.Tumpo yop tumpo.....

time ni mmg posing je,koje buat cincai2 jer nih...


yang pompuan tu kira kitorang punyer leader la...
bukan tau ape pun akak nih
kena buli ngan kitorang jer...
Ape kabo ntah skrg nih,dh lost contact...


Tengok ler berapa kerat je yg tggl.Kalau mase mula2 teman koje dulu bkn main ramai manusia dalm dept nih.Bunyi mesin ngan bunyi2 manusianyer sahut-menyahut.Member2 dalm gambo kat atas sumer ni pun ade yg tak pemah jumpa dah.Ade yg still contact lagi sbb diorang ade FB.Mane yg tkde FB tu mmg teputus hubungan le jawabnyer......Korang2 penah ke koje kilang.Koje kilang ni mmg penat,tension dah tentu.Mane taknyer orang atas ayik nk output jer...sampai kilang dah nk tutup pun diorang push gak nak output......mungkin diorang fikir nak "save" kilang dpd kena tutup kot......apa2 pun time nih mmg best of the best lah.....kadang2 tu cam rindu plak nak koje kilang bikin "havoc" ngan kengkawan......biasa le kan kenangan dolu2 nih susah nak lupa......


6 comments:

My Little Diary said...

wah.... happynya... bagus2, keje mesti mau happy...

kakchik@ella said...

Ni teman nak pesan sikit. Tak kesah la mana2 pun ye mike. yg penting hepi dan gembira. Hehe ..

azzey said...

LeeAneem: ha3....gambor kat atas tu mcm gambor dlm kelas je....heh3.....

p/s:ada scanner ke? blh scan gambar lama nih

ArELeEz said...

sib baik xbetul2 tumpo..! ha3..

muhammad izzatsyafiq said...

Jam swatch rosak boleh repair tak?

muhammad izzatsyafiq said...

Jam swatch rosak boleh repair tak?