HeartBeat~ Tekan

Friday, November 5, 2010

Dalam sungguh penghayatannye...

Hari ni kan Deepavalli.So teman pun coti lah jugak.Lepak2 kat umah ngan ank2 n isteri.Sambil lepak2 kemas umah.Teman kemas luar wife kemas dalam umah...anak2.....sepahkan luar ngan dalam umah....hadoiyaiiiiii......

Kebetulan hari nijugak hari Jumaat.Betenang le sikit teman nk ke masjid(solat jumaat).Kalau hari keje tu agak rush jugak ler...tu yg menguap je time khatib baca khutbah tu....

Tapi betenang2 pun apsal la mulut ni nk menguap jugak....masalah tul lah....Nasib baik tk bedengkur terus.Dlm dok mengontrol kuapan teman tu,tiba2 mata teman jadi cerah balik..bila khatib yg tgh baca khutbah tiba2 cam nk nangis....teejut beruk jugak le teman....apsal plak pak khatib nih....feeling2 plak.....nak khutbah pun nangis2 nih....cam tu le bila manusia yg tk berapa pandai cam teman nih punyer anggapan...negatif manjang....rupa2nyer mungkin ayat2 yg dia baca tu yg buat dia terharu,sedih n nak nangis.....DALAM SUNGGUH PENGHAYATANNYER.....

Bebeza sesangat ngan makmum2nyer(temasuk teman)...ade yg menguap(teman la tu),tido pun ade...tesengguk2....mungkin sbb DALAM SUNGGUH PENGHAYATANNYER jugak kot....hehehe......

Ada tips ke camner nk elak benda2 nih jadi lagi......?

2 comments:

azzey said...

Leeaneem: gamkan mulut tu sblm ke masjid, x de le menguap je......boleh cam gitu? ha3.....

ArELeEz said...

ade tips tp, kene bayar dolulah. ha3..