HeartBeat~ Tekan

Monday, November 29, 2010

dah abisssss

Sukan Asia Guangzhou dah abissss.Macam biasa China gah di tmpt pertama dgn 199 pingat emas.Lagi sebutir jer nak dapat 200 pingat emas.Memang dasat la kontinjen China nih.Apa pun tahniah gak arr kat atlet2 Malaysia.Berjaya gak diorang capai target 9 emas.Walau pun sebenarnye kita bleh dapat lbh dpd tu.Takpela lain kali cuba lagi.Target 20 pingat emas plak.

Pas ni tahun 2014 Korea sekali lagi jadi tuan umah plak.Sama2 le kita tunggu boleh tak negara lain beat team China.Bila citer pasal China jadi champion Sukn Asia nih, ade yg kate China boleh la jadi champion sbb rakyat diorang ramai.Banyak pilihan....korang setuju ke itu dijadikan sebab kenapa diorang boleh jadi champion....

Kalau ty teman,mmg teman 100% tk setuju.Nak kata rakyat China ramai,ape kurang ngan India.Ramai jugak.Tapi apasal India pun tk bleh jadi champion.Indonesia pun boleh tahan gak ramainyer.Pun tk jadi champion....Pade teman la sbnrnyer semangat ngan nawaitu diorang tu yg jadi penyebab negara China boleh jadi champion.Mmg boleh nampak dari cara diorang betanding,mmg sungguh kerana negara.Bukan sebab nakkan ganjaran dari kerajaan kalau menang.

Bebeza sesangat ngan atlet2 kita.Nak betanding sebab nak menang.Bila dah menang berangan2 nak ganjaran dari kerajaan.Bila dapat ganjaran mula lupa daratan.Prestasi merosot.....hancusssss...habuk pun tarak....Te,an bagi contoh team bola sepak kita.Dari awal2 lagi dah angkat bendera putih.Target pun setakat pusingan ke-2 jer.Bila dh layak main pun cincai-bocai jer.....apa salah target suku akhir ke,sepauh akhir ke...baru main pun beria...haiii  tahlah kadang2 tu terasa dah malas nak layan sukan kat Malaysia nih.Gah dlm negara jer...bila betanding hancusssss.....sembang kasi orang bimbang jer.....

Come on atlet2 Malaysia bersemangatlah....buktikan slogan Malaysia Boleh.....Pade team sepak takraw jaga2 Korea ngan China pun makin hebat tu.Jangan kena servis kuda Korea 2014 nanti sudah la.....Malu wooooooo....

3 comments:

jeBateja said...

den nak target emas public dinar 20 ketui...ahakz

LeeAneem said...

bagus jebateja....matawamng islam yg sebeno2nye tuh...

ArELeEz said...

xbrape setuju jugak sbb klu dip'hatikan team china nie mmg b'semangat abis! dia xkira dia pilihan ke x, yg penting dia rase dia nak try beat org len.