HeartBeat~ Tekan

Tuesday, August 17, 2010

...aduhhh sakitnya...

          Korang mst tekezut ngan title ni kan...tapi relax sume masih under control.Sbnrnye kejadian ni berlaku mlm semalam..masa tu lps blk buke pose dari umah adik ana..penyakit ana dtg attack ana lg skl..walaupun tk seteruk yg sblm ni,tp dh cukup menyebabkan ana dikejarkan ke hsptl....

The truth is ana ni ada sakit "BATU KARANG".Tapi masih di peringkat awal.Batunye kecik lagi tk perlu operation.Siznye pun cuma 0.2cm je.Tapi korang sedia maklum la klu dia dh attack mmg sakit gilerrr........ini kali yg ke-3 ana kena attack.1st time kat Taiping,2nd kat bulan 7 ari tu n now yg ke3 lah pulok.

Waktu pagi hari tu perut ngan blkg ana dh rasa2 sakit,pastu rasa nk buang air kecik je.Tapi ana buat2 dek je.malas nk layan ngat..Tnghari ana bawak anak2 ngan isteri ana gi pekan..window shopping kengkononnye...padahal ana nk bagi ilang rasa sakit ni je....ana dpt control lg smpi le pas bukak pose.Time bukak pose tu ana tk lalu makan sbnrnye,tapi ana sumbat gak.Lagipun byk lauk-pauk yg my mom masak.Klu tk jamah apa pulak kata orang tua tu kan...dlm sakit2pun hati orang tua kena jaga beb..

Disebabkan sakit yg teramat sgt ni jugak ana tk dpt gi masjid bertarawih...(gagal lagi nak penuh sebulan terawih)apa buleh buat nasib badan....mungkin ALLAH sayangkan ana.Tu sebab DIA bagi sakit ni utk menguji ana.....Jadi sbg iktibar utk u all kat luar tu,jangan mengeluh klu ditimpa kesusahan....sume yg berlaju tu ada hikmah disebaliknye...bersabarlah krn SABAR ITU SEPARUH DPD IMAN.Doakanlah kesiahatan ana okey.Kepada Isteri ana,ana ucapkan terima kasih sbb tlg call adik ana mntk tlg bawak ana gi spital...Adik an,Asrol dan mak abang ucapkan tima kasih byk2 tlg anto ngan temankan abg.Smpi 2pagi gak kat spital tu.Maklumle ramai pesakit dari doktor...Sblm balik Doktor bagi bekalan kat ana,apa lagi ubat2an la.mcm2 warna mcm2 saiz...tapi tok thn sakit je.jadi le dpd tkde kan..

1 comment:

ArELeEz said...

mase tunggu kat luar tu, muka mak cuak woo..