HeartBeat~ Tekan

Thursday, May 12, 2011

Tensionnye.....

Mane2 tempat pun sekarang ni mesti tgh dilanda kepanasan yg membahang.Tak terkecuali kat Teluk Intan,my hometown.Tak kira siang ke malam,kat pekan ke kat kampung semua terasa panas yg amat sangat.Kat umah teman selagi ade kipas yg boleh dipasang,semua teman onkan.Keluar je dari zon kipas2 tu gerenti peluh menitik2 mcm air ujan.Teman mmg tk tahan tul bab2 panas nih.Wife teman yg selalunye tido berselimut pun dah tak heran ngan selimut2 dia.Nasib baik anak2 teman tak meragam.
Tapi kepanasan tu tak boleh dibandingkan dgn ketensionan teman hari ni.Memang tahap Gaban Z potong 2 punye tension.Mane taknye....pagi2 lagi tension yg pertama dah hinggap kt kepala otak teman nih.Tgh siap2 nak gi keje, teman sempat la menyidaikan kain yg wife teman cuci mlm tadi.Siap je menyidai tepandang la kat motor Yamaha Legenda 110cc hijau hitam teman.Terus tepuk dahi bila nampak tayar belakang dah takde angin.Pancit la tu.Terus pancit semangat teman yg berkobar2 nak gi keje hari ni.Memang teman dah plan nak tukar tayar tu.Tapi almaklumlah keje makan gaji kan.Hari ni baru brp haribulan....tinggal copoi2 je dlm poket nih.Tepaksa la korek lagi duit simpanan yg kat bank tu.Ni kira kali ke2 dlm bulan ni korek saving.Yg 1st mase nk settle bil TM-net...............rabak RM200....
Tak cukup ngan tu,Astro pulak call.Bil dah tetunggak.......kena settle jugak,kalau tak naye je kena potong.Tak boleh la nk tgk MU jadi champion EPL ngn UCL....hehehe....rabak lagi RM100 campur ngan tayar motor RM50.Cuba korang tlg calculatekan.Tahap tension makin naik.....Balik dari settle semua2 tu terus bukak peti ais.Ingat nak minum air sejuk...mane tau bleh kurangkan tahap ketensionan teman yg makin meningkat nih.Rupa2nyer makin meningkatkan level tensionnye.Mane taknyer,air tak sejuk langsung.Rupa2nye peti ais teman rosak.Tak boleh sejuk.Selidik punye selidik frozen dia bocor.Gas keluar.Patutla tak boleh sejuk.....teringat teman semalam lepas tlg wife basuh pinggan mangkuk yg dah lama betapa kat sinki tu,teman cuba keluarkan bantal herba yg teman masukkan dlm penyejuk beku.Dah beku sgt.Takleh tarik keluar.Apalagi dgn kuasa Super Saiya tahap ke-4 teman cungkil ngan pisau......pssssssssssssssssstttttttttt.....alamak.......tekena lantai frozen tu......adoiyai.....
Teman call member yg reti bende pasal peti sejuk nih.Dia kata kalau nak repair pu beratus jugak.Sebabnye air dah masuk kat motor dia.Motor saje dah ratus2 bai....dia kata baikbeli yg baru jer.......Adoi tolong la..TENSIONNNNNNNNNNN..........

5 comments:

zati embong said...

huhu.sabar2.jat yg mmbaca ni pun boleh rasa tahap tensen 2.huhu

ArELeEz said...

dugaannn.... ;P

azzey said...

ujian tu...sabor je le....

Rawatan Dan penyembuhan NO.1 said...

hahaha..

kat pintu peti ais tu da siap ada pelekat jangan cucuk ngan pisau..

da jadi kat aku smlm.. adoyai.. tu la len kali paham betul2 kenapa ada stiker jangan guna pisau..

rupanya kalau guna pisau terbocorkan gas tu..

Anonymous said...

saya ada sediakan khidmat repair dan service peti sejuk .sila hubungi saya sekiranya ada masalah berkaitannya di Azman 016-625043/019-3847890 tq.