HeartBeat~ Tekan

Sunday, July 3, 2011

masuk wad...

3 hari teman tk dpt nk update blog.Letih...byk sgt halnye.Jumaat lepas bwk baby pegi check kat klinik.Biasala bila baby baru lahir ni mmg kena ulang-alik ke klinik je la kejenye.Hari sebelum tu "cik misi"dtg le ke rumah.Tgk2 baby kot2 ade kunung ke tak.Tengok mata kasar katanye mcm tkde.So "cik misi" suggestkan pegi klinik jugak nak komfemkan.
Esoknye teman pun pegila ke klinik ngan MIL.Sian baby kena cucuk kt tumit,ambik darah.Nasib baik dia tk nangis.Kuat baby ni cam papa dia.....heheheh....Dapat result bacaan 15.Tinggi gak tu utk baby yg baru lahir.Jadinye nak tk nak baby tepaksa jugak di bawak ke spital.Dalam hati mintak2 bacaan kat spital nnt rendah ler dpd 15.
Kalau ikutkan "cik misi" klinik tu,dia suruh teman bawak baby ngan wife gi spital pagi tu jugak.Tapi kebetulan hari tu hari Jumaat.Masenye suntuk.So wife teman kata pegi ptg je lah.Dalam kul 4 ptg kitorang pun gi spital.Kali ni turn mak teman plak yg temankan.Smpi spital terus ke wad 3D.Ambik darah lg.Kali ni baby melontarkan vokalnye yg sebenar.Nangis juga akhirnyer.......Dapat result bacaan masih sama 15.So,komfem la kena tahan kat wad.Maka check in la wife ngan baby di wad 3D tu.
Nasib baik la tak lama check in,semalam je...esok ptg dah boleh check out.Bacaan menurun jadi 12.Alhamdulillah....Biasa la kan klu dah kat wad spital,macam2 orang ngan mcm2 cerita suka sedih yg kita dapat.Ade satu cerita yg teman rasa terharu jugak arrrr.Cerita sedih sorang hamba Allah ni,jugak sorang ibu yg baru melahirkan......nak tau ape citenyer......next entry teman citekan ok.......

1 comment:

ArELeEz said...

owh.. citer psl pompuan yg xdituntut ckp belit2 tu, ek? oopss..! he3..