HeartBeat~ Tekan

Sunday, June 26, 2011

dua anak sedara baru(bhg 2)

Yang kat bawah ni la anak sedara baru teman yg ke-2 tu.Kira keluaran paling latest la ni.Baby ni dibagi namanye Nurirdina Najihah.Nama pilihan umminye sendiri.Tapi kalau ikutkan,abahnye nak bagi nama Aisyah.Tapi biasalah pasal pilih nama ni selalunye org lelaki mmg akan tewas punyer.Takpelah yg penting semuanye dah selamat.Tak silap teman Najihah ni lahir 17 Jun lepas.Beratnye agak ringan jugak,dalam lbh kurang 2.8kg jer.Dok 2 hari jer kat spital,pastu dah boleh balik umah.Tapi mcm biasalah....kena masuk spital balik sbb kena kuning....tak lama pun,3 hari jer baby ni ngan umi dia jadi penghuni wad kuning tu.Cuma yg kelakarnye katil diorang sebelah-menyebelah ngan katil anak Boy pj tu.Takde la sunyi,boleh la merapatkan silaturrahim sesama biras.Sembang2...gebang2 sampai pagi....

Kalau ikutkan due yg doktor bagi,budak ni lahir sama ngan anak teman coming soon tu(29 jun).Tapi ALLAH punye kuasa,dia keluar 2 minggu awal dari tarikh due tu.Rezeki kan.Bukan semua sama.Ade yg ngam2...ade yg awal....ade jugak yg telewat.Tapi tu semua nombor 2.Yang penting baby selamat n sihat,tu pun dah menyenangkan mak bapak diorang tul tak.


Ini la abah si Najihah ni.Puad namanyer.Keja cikgu sekolah rendah.Puad ni abg kepada wife teman.Kitorang panggil dia abang cik.Bukan main seronok dia dapat baby baru ni.Tapi apa pun tetap curi2 main badminton,walaupun isteri baru lagi dlm pantang.....hehehhehe...

yang ni la umi dia.Kitorang panggil kak Ikin jer.Dia pun suka sgt dapat baby girl ni.Dia mmg nak anak pompuan pun.Boleh begaya pakai baju macam2 pesen katanyer.Apa pun tahniah la pada kalian berdua.teman jer lagi yg menanti dan terus menanti.Mintak korang semua doa2kanlah wife teman dipermudahkan segala2nyer.Semoga selamat melahirkan anak kami yg ke-3....doa tau jgn lupa......sayang korang....

3 comments:

zati embong said...

Amin..

hihi.xpe,semua nama ada maksud indah di sebaliknya

O.o

tengkorakemas said...

ceria baby tu :)

moga wife bro dipermudahkan urusan nanti

ArELeEz said...

bila la rifqi nak kuar 'fresh from oven' nih? he3..