HeartBeat~ Tekan

Tuesday, June 21, 2011

...2 anak sedara baru...

Alhamdulillah bertambah lagi ahli dalam keluarga "ibu mertuaku".Maknanye bertambah lagi cucu2 Puan Zaharah(ibu mertuaku) dan secara tak langsung bajet duit raya tahun ni kena tambah lagi la nampaknyer......Dua orang puteri selamat dilahirkan secara normal di hospital Teluk Intan.Kedua2 puteri ni ialah anak kepada abang2 ipar teman.


Yang rambut tepacak comel ni anak kedua abang ipar teman yg sulung.Anak pertama baru setahun lebih,dah ade adik.....rezeki....Nama baby baru ni panjang sesangat.Yang teman ingat Zulaikha jer.Lahir hari Selasa(7.6.2011).Mase lahir beratnye 3.8kg.Boleh tahan gak beratnyer tu.Tapi kesian,lepas lahir 2-3 hari jer balik umah.Pastu kena gi spital balik sebab kena kuning.Biasa la tu,sekarang ni mmg baby baru lahir majoritinye mesti kena kuning.Balik kejap,pastu kena tahan kat wad balik sebab demam.Doktor kata ade jangkitan ape kebende ntah.Teman pun tak tau sangat.Sampai sekarang dok kat wad lagi.Semalam temn ngan wife gi melawat.Kata abang ipar teman hari Khamis baru bleh keluar......hai nasib...nasib....

Inilah abahnye si Zulaikha tu.Rasa2 korang la,penah tgk tak mamat nih.Cuba tgk betul2....Haaaa kalau korang nak tau...ni la bekas kartunis majalah GILA2 yg popular dulu tu.Nama glamer dia Boy Pj.Ingat tak.Ala kartun tajuk Malaysia Meriah tu.tapi skrg dia dah jadi pelukis bebas.Merata tempat dia pegi.Kalau sesapa berminat nak lukis karikatur ke potret ke boleh la mintak dia lukiskan.Harga patut2 jugak arrr.Nak senang lagi,klik jer kat FB dia.Search Boy Pj atau pun my lukieh group......(tolong promote jap...hehehehe)....

Yang comel putih melepak ni,Adam Isyraf namanyer.Abang si Zulaikha,anak sulung si Boy Pj tadi.Adik dia lahir jer,terus tak mau dekat ngan mama dia.Asyik melekat ngan abah dia jer.Dia cam jeles kot.Maklumla,baru setahun lebih umurnye dah ade adik.Mesti dia rase semacam je kan.....sian Adam,main pun sorang2 jer,macam bawak diri kengkononnyer.....

isteri Boy Pj merangkap mama 2 budak comel tu...

So tahniah la teman ucapkan pade abang ipar teman si pelukis nih.Dah sepasang pun anak dia.Bertambah lagilah beg tangan mu wahai si Boy Pj..........dan oleh kerana mata teman dah tk bleh dipujuk2 rayu lagi,maka teman stop dulu lah yeak.....tunggu entry pasal anak sedara baru yg lagi sorang tu lain kali ye...tunggu tau...tak janji bila nak pos...sabar je la yeak...sabar tu kan ke separuh dari iman.......zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

2 comments:

tengkorakemas said...

haha memang nampak tak puas hati si Adam, nanti dia sukala tu main dengan adiknya

ArELeEz said...

bulat betul mata adam!