HeartBeat~ Tekan

Monday, February 14, 2011

jangan sambut Hari Valentine.......

14 Februari satu tarikh di mana sering dikaitkan dengan hari memperingati kekasih.Hari ini juga dikenali sebagai Hari Valentine.Tarikh 14 Februari amat ditunggu2 oleh setiap pasangan yg sedang asyik masyuk berkasih2an.Tak terkecuali pasangan kekasih yang di dalam my kadnye tertera dengan jelas nama orang melayu dan beragama Islam.....Biarkan pasangan kekasih yg bukan beragama Islam.Mereka dah comfirm jahil.Tetapi yg menjadi isunya anak2 muda kita yg beragama Islam sibuk ikut sambut Hari Valentine membuta tuli,sedangkan pade hakikatnye Hari Valentine tu lbh kpd hari memperingati Kristian.

Kat sini teman nak berkongsi dgn semua yg sudi menjengah ke blog ROZANEEM yg serba daif nih.Hari Valentine sebenarnye bermula kerana 2 pristiwa yg dianggap penting bagi penganut Kristian.Pertama ialah sempena memperingati seorang paderi yg bernama Valentine yg telah dipenjarakan.Selama dalam penjara sipaderi ni selalu menulis surat kepada kekasih hatinya.Bukan itu saje tapi sipaderi ni jugak selalu mengirimkan kad dgn ucapan2 romantis utk menunjukkan kasih,sayang dan kesetiaannye pade sang kekasih hati......Peristiwa yg ke2 pula ialah pembunuhan beramai2 umat Islam di Sepanyol.Pembunuhan berlaku ketika saat kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol....

Terbukti ini adalah salah satu propaganda jahat musuh2 Islam.Sentiasa ingin menyesatkan dan menjauhkan serta melalaikan umat Islam.Dalam Islam memang tidak dilarang utk berkasih sayang.Malah amat digalakkan dan sangat2 dituntut.Tetapi bukan dgn cara menyambut Hari Valentine.Berkasih sayang dalam Islam tak ade hari2 yg tertentu.Kita dituntut untuk saling berkasih sayang sesama kita setiap masa tanpa melanggar batas2 yg telah ditentukan oleh Syarak......jelaskan.......
pic by google


Jadi dengan adenye fikiran yg waras serta akal fikiran yg dibekalkan kpd kita,sebagai umat Islam....wajarkah kita juga ikut menyambut Hari Valentine ini....TEPUK DADA,TANYALAH IMAN.....Jangan jadi pak turut....angguk2,geleng2........macam lembu kena cucuk idung.......sakit pun tetap ikut je tak membantah....

Kepada semua yg mengaku diri tu Islam dan mengaku Rasulullah itu pesuruh Allah serta mengaku bahawa tiada tuhan yg wajib disembah melainkan ALLAH.....buktikanlah pengakuan tu.JANGAN SAMBUT HARI VALENTINE........!!!!!!!!!

3 comments:

Ismail N said...

Time valentine ni byk kena jual coklat dan bunga :D Rasanya tak salah kalau beli satu utk wife kan? Yg penting niat tu baik dan janganlah "Terperangkap dengan jerat valentine".

azzey said...

Say 'NO' to Valentine day!

ArELeEz said...

yupp! betul3! no valentine @ all!