HeartBeat~ Tekan

Friday, August 26, 2011

dapurku berasap kembali

Minggu lepas adalah minggu travel teman ngan family.Bukak pose merata tempat.Rumah mak...pastu umah mak mertua...pastu umah mak lang...last sekali kat batu Gajah,umah mak uteh...sakan betul.Tu baru jalan2 bukak pose tu...belum lagi jalan2 aidilfitri....
Dipendekkan cerita,oleh kerana kitorang bukak pose around the world,maka secara automatiknyer juga dapur umah teman dah lama tak berasap....Dipendekkan cerita lagi,teman pun merequestlah menu berbuka untuk minggu ni start Isnin lepas made by my wife hand.Dah jemu plak asyik tapau kat PARAM jerk.
Makanye dgn rasa kasih dan sayang terhadap suaminye ni,wife teman pun bersetujulah dgn segala permintaan sang suami.Terhasillah beberapa juadah yg istimewa dan dipenuhi dgn rasa kasih,cinta dan sayang macam kat bawah nih........heheheh...boleh blah tak ayat mengampu nih....

4 jenis juadah siap on-time

main menu...nasi goreng sotong
cinta sayang

berpasangan dengan ayam masak merah
semerah cinta ROZANEEM

bersayurkan tempe goreng bersuun
rindu kasih

tak ketinggalan ayam goreng upin-ipin
permata hati

ulam pucuk daun betik
marah2 sayang

dimaniskan lagi dgn agar2 laici
semanis kurma

dan dilengkapi dengan air bandung
manisnya senyummu...

...amacam terliur tak....

4 comments:

syuE said...

org perak ke? hehehe.. sye org perak jugak :))


sedap btol menu! rempe goreng suun tu bt air piur ni meleleh2 :D


thanx visit my blog :)

azzey said...

blh tahan la..hu3....

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3....air bandung tu....baru tadi minum..ehheh

selamat hari raya sis...;-) maaf zahir dan batin...

ArELeEz said...

agar2 laici tu kak aneem wat ke? apsal x pos laju ke umah org? hu3..